Presentförslag
Tipset innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom, eleven, och Klockia.

Push present tips 19 Förslag på push presenter att köpa

Push present är en typ av present som blivit allt mer vanlig att köpa även här i Sverige. Det är helt enkelt en gåva man ger till kvinnan som fött barn.

Här tänkte jag svara på några frågor om push presenter och sedan ge mina bästa förslag på push presenter i olika prisklasser.

Vad ska man ge i push present?

Det mest klassiska att ge är någon typ av smycke, men det viktigaste är såklart att känna av vad mamman skulle uppskatta. Är det kanske något lyxigt kroppsvårdskit? En massage? Dator? TV-spel?

Det kan också vara någon pryl man länge velat ha. Jag själv fick t.ex. en dator. Om du har ekonomisk möjlighet så är tanken att en push present gärna får vara lite påkostad.

Vem är det som köper push present till kvinnan?

Oftast är det partnern som ser till att köpa en push present, men i vissa länder är det vanligare att det är kvinnans eller mannens familj som köper det som en gåva till den nyblivna mamman.

Här i Sverige är det dock helt klart vanligast att ens partner står för köpet.

När ska man ge push present?

Presenten kan naturligtvis ges när som helst, men det är vanligast att ge den redan på BB eller i samband med hemkomsten från sjukhuset.

Vad är en bra push present?

En bra push present är, som alltid när det gäller presenter, något som gåvomottagaren blir glad över. Några tips på vägen är att:

  • Det ska vara en present som först och främst är till kvinnan och inte något som ges för att lättare kunna sköta den nyfödda bebisen.

  • Den får dock gärna vara något som kanske gör bebistiden härligare för mamman.

  • Den ska vara av typen att den går att avnjuta/använda inom en hyfsat snar framtid. Konsertbiljetter om 10 månader må vara jättekul, men är kanske inte lämpligt som en push present.

Ska man ge pappan en push present?

Nja. Det finns inget som säger att man inte kan göra det. Men det är ju trots allt kvinnan som stått för prestationen att bära och föda ett barn (med allt vad det innebär).

Så ge en present om du absolut vill, men kalla det kanske inte en push present.

Kan man ge push present även om det var kejsarsnitt?

Ja. Klart kvinnan ska få en push present oavsett typ av förlossningssätt.

Hur mycket ska en push present kosta?

Har du en väldigt god ekonomi så är det här ett bra tillfälle att lägga en extra slant på presenten.

Det går dock ypperligt att köpa en bra present även till mer humana summor. Viktigast är att det är en present som passar den nyblivna mamman och som kommer göra henne glad.

Hoppas du hittar något som kan vara till hjälp i ditt letande!

19 Tips på push presenter

1. Lyxiga Nattkläder

Vakna nätter är ofta en naturlig del av nyföddhetstiden. Om kvinnan dessutom ammar så vill man ha sköna och bekväma kläder som möjliggör amningen på ett enkelt sätt.

Det är här du har chansen att skämma bort mamman med ett lyxigt sovplagg i härligt material.

Lyxvarianten är såklart en pyjamas i siden (som enkelt går att knäppa upp för amning om så behövs) eller en härlig sidenmorgonrock som enkelt går att svepa om sig när det är dags att nattamma eller gå upp på morgonen och fixa nappflaska.

En lite mer vanliga pyjamas i lyxig bomull passar annars finfint. Se till att köpa en storlek större än normalt så det finns gott om plats i pyjamasen.

En fin present som kommer göra att mamman känner sig lite mer välklädd med sin lilla bebis.

2. Smycken

Det mest klassiska du kan köpa när det kommer till push presenter.

Satsa på ett klassiskt, tidlöst smycke eller något som symboliserar mamman och hennes barn om du tror hon skulle gilla det.

Här finns möjligheter att välja från alla prisklasser. Vill du lyxa till det kan t.ex. diamantörhängen eller ett fint guldhalsband vara en god idé.

3. Kaffemaskin

Älskar den nyblivna mamman kaffe och saknar en bra maskin så är det här en present som kommer göra succé. Du tar självklart på dig att rengöra och alltid hålla maskinen laddad och i topptrim.

Sena nätter, tidiga morgnar och långa dagar - kvinnan kan alltid lätt sticka fram en kopp och få det goda kaffe hon så gärna vill ha (och förtjänar) på ett kick.

4. Klocka

En annan populär present är att ge en fin klocka i push present.

Känn efter vilken typ av klockperson kvinnan är. Vill hon ha en nätt klassisk modell? En sportig modell som tål det mesta?

Här kommer tips på några klassiska klockmodeller från välkända kvalitetsmärken.

Tissot Lovely

En klocka som är väldigt fin, av bra kvalitet och som inte kostar skjortan är modellen Lovely från märket Tissot. En elegant klocka i liten nätt modell som gör att den känns väldigt exklusiv och enkel att ha på sin arm. Den passar med det mesta och är enkel att matcha till både outfit och andra smycken.

Certina Lady

Ett annat klocktips att ge i push present är en Certina från deras Lady-serie. Riktigt snygga klockor i bra kvalietet och som finns i många utföranden att välja mellan.

5. Massage

Många får ont i ryggen i början efter förlossningen. Kroppen ska hitta tillbaka efter att varit väldigt framtung, amning och matning bidrar ofta till dåliga sittställningar och en del bebisar vill bli burna väldigt mycket.

Då kan en helkroppsmassage vara väldigt uppskattat. Se dock till att låta kvinnan läka och få vila i några veckor först, men ge presenten tidigt så hon har något att se fram emot.

Om kvinnan inte vill vara ifrån sin bebis för mycket så ser du givetvis till att hålla dig nära massagesalongen med bebisen eller kanske bokar en hem-massage?

6. Ansiktsmassage

Ansiktsmassage är väldigt avslappnande och man slipper som nyförlöst klä av sig. Med lyxiga hudvårdsprodukter kommer den nyblivna mamman att genast känna sig avslappnad och piggare.

7. Present-kit med lyxiga hudvårdsprodukter

Tycker mamman om att vara på hemmaplan och fixa och dona med sig själv inne i badrummet så kan ett kit med lyxiga hudvårdsprodukter bli väldigt uppskattat.

Här är det bra att tänka på att välja produkter som inte luktar för starkt eftersom det kan bli jobbigt för den lilla bebisen.

8. Smartklocka

En smartklocka kan vara rolig att ha när det blir en del barnvagnspromenader. Jag använder min Apple Watch varje dag och tycker det är extremt smidigt att inte behöva ta upp och fixa med mobilen när jag vill lyssna på musik/podcast, ta ett samtal eller läsa meddelanden.

Tycker man att en Apple Watch är i det saftigaste laget så kan du satsa på en Fitbit istället.

9. Frisörbesök

Vill du inte ge en vanlig present i form av en sak eller pryl så finns det mycket annat att köpa. Som t.ex. ett frisörbesök. Då kommer det förvisso vara en push present som får låta vänta lite på sig, men som förmodligen kommer bli väldigt uppskattad.

Du bokar och fixar allt runtomkring så att mamman bara kan gå dit och bli tillfixad.

10. Lyxig väska

En riktigt fin väska av rejäl modell kommer förmodligen användas flitigt om den nyblivna mamman tycker om och använder väskor. Se till att den är snygg och rymlig nog för att kunna innehålla blöjor och annat som behövs när man beger sig ut. Ett roligare alternativ till att kånka runt på en vanlig skötväska.

11. Blomprenumeration

Se till att en härlig bukett blommor anländer en gång i veckan/varannan vecka/månad under det första halvåret. Med en liten nyfödd bebis att ta hand om så blir det ganska naturligt att mycket tid tillbringas i hemmet. Därför är detta en ypperlig plats att försöka göra ännu mer mysig.

Med en bukett att placera ut kommer hemmet kännas väldigt fräscht, lyxigt och ombonat mitt i allt bebiskaos.

12. Latteprenumeration

Bor ni i stan och den nyblivna mamman älskar latte och eventuellt promenader så är det här ett hett tips på push present av lite annorlunda slag.

En del kedjor i vissa städer erbjuder nämligen att man kan prenumerera på kaffe och därmed gå och hämta sig en mugg när helst det passar - som t.ex. lagom till den dagliga barnvagnspromenaden. Garanterat en potentiellt väldigt uppskattad present.

13. Locktång/Plattång

Man kanske inte orkar vara sitt mest stylade jag precis när man fått en nyfödd bebis och kanske man inte ens vill det. Men OM man vill det så underlättar bra värmeverktyg hela processen.

Köp därför en riktigt bra plattång (eller locktång om sådan kommer användas). Jag själv älskar min plattång från ghd. Uppvärmd och redo att användas på ett kick (tacksamt med småbarn) och i ett nafs ser man oförskämt redo att bege sig ut i världen.

14. En riktigt bra termosmugg

Aldrig blir väl så många koppar kaffe eller te odruckna som under småbarnstiden. Det är som att bebisar ibland har ett öra för när man tror man äntligen ska kunna förse sig med en kopp.

Där kan en bra termosmugg vara räddaren i nöden. Med en sådan behöver mamman aldrig någonsin tänka på allt odrucket kaffe som blir stående om dagarna. Mitt eget favoritmärke är Klean Kanteen. Väldigt tåliga, snygga och håller kaffet rykande hett i många timmar och svala drycker kalla ännu längre. Toppen att ta med i barnvagnen vinter som sommar!

15. Fotografering med den nyfödda

Precis som alla säger så går tiden med en nyfödd alldeles för fort. På bara några ynka veckor har den nyfödda redan hunnit förändras en hel del i utseendet.

Ge därför en fotografering i push present. Kanske bara på barnet? Mamman och barnet? Eller hela familjen. Det här är något ni aldrig någonsin kommer ångra. Se till att boka i god tid!

16. Lyxig pläd

Är det höst eller vinter så kan en riktigt lyxig, fin och rejäl pläd vara en bra push present. Något riktigt mysigt att få krypa under på sena nätter och tidiga morgnar.

17. Löpvagn

Aktivitetsvagn

Många kvinnor vill gärna ta det lite lugnt med löpningen efter en förlossning och en del vill vänta i nästan upp mot ett år för att känna att man är tillbaka på banan.

Men om kvinnan älskar att löpa och kanske till och med lite löst har pratat om att vara ute och löpa med barnet i vagn så har du här din chans att införskaffa en fin och användbar push present.

Gör det dock inte om kvinnan är väääldigt intresserad av vagnar eftersom du då tar bort det roliga för henne.

18. Parfym

Ett presenttips är en riktigt fin parfym och se gärna till att den kommer i en spännande och extra lyxig flaska. Det här kan vara en riktigt härlig present som nybliven mamma att få. En chans till lyx och elegans i vardagen.

Här kommer fyra tips på riktigt bra (och lyxiga) parfymer att spana in.

19. Vad som helst

Kom ihåg att du förmodligen känner kvinnan bäst när det kommer till vad hon gillar. Skulle en ny dator eller tablet vara något hon önskar sig så är det en bra present. Likaså om det är ett doftljus, biobesök eller bara en riktigt stor godispåse.

Det är dock aldrig fel att anstränga sig en smula.

Lycka till!